Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки-2019: очікування і реалії

28 березня 2019, 14:05
971
0
Реклама

27 березня у Київській торгово-промисловій палаті відбулося засідання Комітету сприяння малому та середньому бізнесу. Метою цієї зустрічі було обговорення нагальних питань діяльності МСБ, зокрема, захисту його прав у взаєминах із контролюючими та наглядовими органами, протидія тиску з боку органів державної влади.

Тетяна Коротка, заступник бізнес-омбудсмена розповіла про інструменти, якими володіє Рада бізнес-омбудсмена, заходи та конкретні приклади діяльності Ради із захисту законних прав бізнесу в Україні. Вона, зокрема, зазначила, що як і раніше, найбільшу кількість нарікань викликає діяльність податкових органів, проте новою тенденцією є зростання кількості скарг на місцеві органи влади. Т.Коротка охарактеризувала цей процес як «зворотна сторона децентралізації»: з отриманням більш широких повноважень зростають корупційні ризики діяльності місцевих адміністрацій та органів самоврядування.

Запрошені на зустріч юристи - Олександр Попов (компанія ЛІГА:ЗАКОН), Олександр Петриченко (ГК «Нові Продукти») та Євген Літвінов (адвокатська фірма Pragnum) - приділили увагу очікуванням, що пов'язані зі скасуванням мораторію на перевірки. Були окреслені основні заходи, які є необхідними для того, аби візити представників контролюючих органів мали найменше негативних наслідків для підприємств та підприємців.

Олександр Липський, керівник напрямку «Бізнес» компанії ЛІГА:ЗАКОН, розповів про сучасні IT-сервіси для забезпечення безпеки та підвищення ефективності ведення бізнесу. Він, зокрема, розповів бізнесменам про можливості отримання практичної інформації щодо захисту бізнесу на прикладі інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН, перевірки партнерів та конкурентів за допомогою сервісу CONTR AGENT, захисту майна від рейдерських посягань із сервісом SMS-МАЯК та ін.

Керівник напрямку «Бухгалтер.UA» компанії ЛІГА:ЗАКОН Євгеній Косянчук презентував огляд резонансних законодавчих ініціатив з реформування трудового та податкового законодавства. Він на прикладі впровадження змін у зборі ЄСВ, розповів, як органами влади поетапно просувається його збільшення та мінімізується негативна реакція бізнесу.

Зустріч Комітету проходила у формі діалогу та обміну думками, серед порушених питань були також підготовка до перевірок Держпраці, особливості їх проведення за відсутності директора підприємства, при визначенні цивільно-правових і трудових відносин тощо.

Також нагадаємо, що задля впевненості у правильному виборі нових бізнес-партнерів, а також при перевірці наявних ділових контактів можна скористатися сервісом CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Він, серед іншого, дозволяє перевірити інформацію про можливе включення ваших контрагентів до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн, дізнатися про планові перевірки, наявність або відсутність в них податкового боргу та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини