Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експерти ЛІГА:ЗАКОН взяли участь у консультаціях з експертами програми реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» USAID

3 квітня 2019, 16:30
517
0
Реклама

3 квітня 2019 р. в Київській торгово-промисловій палаті відбувся захід у форматі «круглого столу» за участю іноземних експертів, запрошених Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) реформування сектору юстиції «Нове правосуддя», представників українського бізнесу, бізнес-асоціацій та представників Київської ТПП.

Програмою реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» USAID до участі у заході були запрошені авторитетні міжнародні фахівці: Алеш Залар, експерт програми USAID «Нове правосуддя», президент Європейського центру вирішення спорів, медіатор, акредитований у Міланській Палаті Арбітражу (пан Залар був суддею і головою суду м. Любляна та обіймав посаду Міністра юстиції Республіки Словенії), а також Френк Лейні, експерт програми USAID «Нове правосуддя», медіатор, юрист та психолог (пан Лейні понад 20 років працює медіатором у Апеляційному суді Четвертого округу США , викладає у вищих учбових закладах штату Північної Кароліни, у своєму штаті пан Лейні є членом комісії із вирішення спорів, головою комітету із альтернативного вирішення спорів Ради суддів).

Також у зустрічі брали участь Аліна Серєєва, Тетяна Цувіна, Ірина Зарецька - експерти Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Людмила Сізікова, перший віце-президент Київської ТПП, керівник Центру медіації КТПП, Наталія Хімчук, начальник юр. відділу КТПП, представники Асоціації власників малого та середнього бізнесу.

Від ЛІГА:ЗАКОН участь у зустрічі взяв Олександр Липський, керівник напрямку «Бізнес» ЛІГА:ЗАКОН. Олександр підкреслив, що задля ефективного розвитку медіації в Україні необхідне прийняття відповідного галузевого закону, який врегулює ці правовідносини, запровадження чітких професійних вимог до медіаторів, а також PR-стратегія для популяризації медіації на національному рівні, яка зокрема, буде базуватися на успішних кейсах досудового вирішення спорів за участю, як крупного бізнесу, так і МСБ. Ефективна медіація може суттєво знизити навантаження на судову систему, відчутно здешевити процес вирішення спорів для сторін та пришвидшити цей процес.

Алеш Залар подякував учасникам дискусії за надані рекомендації, а зі свого боку порадив наступне: провести цього року в Україні конференцію або форум з питань медіації за міжнародною участю; українським торгово-промисловим палатам, в яких створені центри медіації, активізувати роботу щодо укладення двосторонніх меморандумів про співробітництво з авторитетними закордонними центрами медіації; активно залучати ділові ЗМІ до висвітлення успішних кейсів з медіації та галузевих заходів; влаштовувати дні безоплатної медіації; переводити усі документи та регламенти щодо процесу здійснення медіації в Україні на англійську та оприлюднювати їх, аби міжнародні компанії мали змогу ознайомитись з українськими стандартами та, укладаючи договори з українськими компаніями, спонукати вітчизняний бізнес до обов'язкового використання медіаційних процедур на досудовому етапі.

Також пропонуємо вашій увазі матеріал щодо відносин українського бізнесу з контролюючими органами та останніх «трендів» в проведенні перевірок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини