Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неналежне фінансування не виправдовує порушення виконавцем встановлених строків

11 квітня 2019, 09:00
717
0
Реклама

Суть справи: позивач оскаржив дії державного виконавця, який направив йому постанову про призначення експерта через місяць після її винесення. В свою чергу виконавець пояснив, що в цьому немає його вини, оскільки у відділі державної виконавчої служби були відсутні поштові марки для направлення документів.

Місцевий суд відмовив у задоволенні позову. Він вказав, що хоча і оскаржена постанова була направлена несвоєчасно, однак це не вплинуло на права та обов'язки заявника.

Однак апеляційний суд не погодився із цим рішенням і визнав такі дії виконавця неправомірними.

Колегія суддів Цивільного суду погодилась із рішенням апеляції.

Відповідно до ст. 28 Закону «Про виконавче провадження», документи виконавчого провадження доводяться до відома або надсилаються адресатам не пізніше наступного робочого дня з дня їх винесення.

Верховний Суд вказав, що відсутність належного матеріального забезпечення органу ДВС не може бути підставою для звільнення виконавця від обов'язків, передбачених Законом.

Відповідну постанову по справі № 2-363/10 ВС прийняв 11.03.2019. ЇЇ повний текст можна легко знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Протестувати VERDICTUM можна тут.

Раніше ми писали про те, що рішення про поновлення на роботі виконується негайно.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини