Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Кодекс з процедур банкрутства

15 квітня 2019, 14:18
1918
0
Реклама

Сьогодні, 15 квітня, Президент Петро Порошенко підписав Кодекс з процедур банкрутства. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначимо, Кодекс з процедур банкрутства (законопроект № 8060) було прийнято ще 18 жовтня 2018 року.

Документом, зокрема, вводиться інститут банкрутства фізичних осіб, визначаються умови і порядок відновлення платоспроможності бордника-юридичної особи або визнання його банкрутом і застосування ліквідаційної процедури з метою повного або часткового задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Кодекс викладено у чотирьох книгах:

Книга 1. Загальна частина.

Книга 2. Арбітражний керуючий.

Книга 3. Банкрутство юридичних осіб.

Книга 4. Відновлення платоспроможності фізичної особи.

Головне нововведення - процедура банкрутства та відновлення платоспроможності фізичної особи. При цьому ініціювати процедуру банкрутства зможе тільки боржник. Крім того, до складу ліквідаційної маси не включатиметься єдине житло боржника (квартира загальною площею не більше 60 квадратних метрів або житловий будинок, загальною площею не більше 120 квадратних метрів), а також грошові кошти, що знаходяться на рахунках боржника в пенсійних фондах і фондах соціального страхування.

Кодекс набуває чинності і вводиться в дію через 6 місяців з дня його офіційного опублікування, за винятком положень, які визначають створення електронної торгової системи та авторизації електронних майданчиків, які набирають чинності та водяться в дію через 3 місяці з дня офіційного опублікування Кодексу.

З моменту набуття чинності Кодексу втрачає чинність Закон "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом".

З дня набуття чинності Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу, незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на момент набрання чинності цим Кодексом перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у цих справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Про ключові судові рішення у справах про банкрутство за 2018 рік читайте за посиланням.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини