Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземці в Литві зможуть отримати е-резидентство

6 травня 2019, 10:00
1063
1
Реклама

Уряд Литви розглядає можливість отримання іноземцями статусу е-резидента за зразком Естонії. Таким чином іноземці зможуть реєструвати юридичні особи, відкривати банківські рахунки і декларувати податки онлайн, повідомляє ресурс baltic-course з посиланням на LETA/BNS.

За словами міністра внутрішніх справ Литви Еймутіса Місюнаса, іноземець, звернувшись самостійно або через посередника з-за кордону, зможе отримати інструмент електронної ідентифікації та підпису, що дозволяє йому користуватися адміністративними, державними і комерційними послугами онлайн. Повний перелік доступних послуг повинен буде узгоджуватися з іншими міністерствами.

Передбачається, що статус е-резидента буде надаватися шляхом включення їх даних до Реєстру іноземців без прийняття окремих рішень. При цьому особа іноземця повинна буде пройти перевірку, перш за все, на предмет причетності до можливих правопорушень у фінансовій сфері, фінансування тероризму та відмивання коштів, як по литовських«чорних» списках, так і за інформаційними базами ЄС.

Можливість о тримання статусу е-резидента пропонується ввести з 2021 року. Для цього необхідне схвалення проекту урядом і Сеймом.

Раніше ми писали, що Нацбанк посилив нагляд за готівковими розрахунками.

Нагадаємо, перевірити наявні чи потенційні ділові контакти можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Він дозволяє перевірити інформацію про можливо відкриті справи про банкрутство та судові процеси щодо юридичних осіб та ФОП, сплату ними податків, можливе включення у санкційні списки України, ЄС, США та інших країн тощо. Також можна відстежувати інформацію, що надходить. Аби випробувати роботу сервісу, існує можливість замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини