Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Китай може стикнутися з найбільшим дефолтом

10 травня 2019, 14:40
643
0
Реклама

Цього року китайський ринок облігацій може стикнутися з найбільшим дефолтом у 13 трильйонів доларів, повідомляє Bloomberg.

За даними, зібраними агентством, за перші чотири місяці року компанії оголосили дефолт за внутрішніми облігаціями на суму 39,2 млрд. юанів (5,8 млрд. доларів), що приблизно у 3,4 разу більше, ніж за цей же період 2018 року. Темпи розвитку цього процесу в три рази вищі, ніж у 2016 році, коли дефолти були більше сконцентровані в першій половині року, на відміну від 2018.

Також Китай продовжує чинити тиск на банки з метою надання кредитів приватному сектору, особливо малим і середнім компаніям. Скорочення системи тіньового банкингу призвело до скорочення фінансування, що і пояснює сплеск дефолту, що почався у кінці 2017 року і триває сьогодні, - пише агентство.

"Короткі терміни погашення облігацій означають, що компанії повинні часто рефінансувати свої зобов'язання", - говорять аналітики з Moody's Investors Service. "Банки кредитують такі компанії неохоче, тому в основному вони покладаються на "тіньові банки", кількість яких нестримно скорочується", - пояснюють фахівці.

Читайте також 12 важливих новин про податки, виконавче провадження, банкрутство та захист бізнесу.

Перевірити інформацію про можливе включення ваших бізнес-партнерів до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн можна з допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини