Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ініціює скорочення робочого часу для вагітних та пільгові кредити на житло

17 травня 2019, 12:45
464
0
Реклама

Президент Петро Порошенко Указом № 214/2019 доручив Кабміну розробити ряд законопроектів щодо запровадження додаткових державних гарантій, спрямованих на підтримку сімей, народжуваності і поліпшення умов виховання і розвитку дитини.

Зокрема, з метою створення сприятливих умов для зручного поєднання батьками трудової діяльності і виховання дітей, запропоновано:

- унормувати можливість виконання роботи дистанційно;

- встановити для вагітних жінок, одного з батьків, які працюють і мають дитину у віці до 10 років, скорочену тривалість робочого часу на 4 години на тиждень, роботи за гнучким графіком, індивідуальні вихідні дні.

Також Президент пропонує збільшити розмір державної допомоги сім'ям з дітьми, зокрема: допомоги при народженні, усиновленні дитини; допомоги на дітей, над якими встановлено опіку або опікування; допомогу на дітей одиноким матерям та ін.

Крім того, пропонується збільшити бюджетні витрати на фінансування програм держпідтримки для будівництва (придбання) доступного житла, надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям і одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, здешевлення вартості іпотечних кредитів і на часткову компенсацію процентної ставки кредитів коммерческних банків молодим сім'ям.

Обласним і Київській міській державній адміністрації за участю органів місцевого самоврядування доручено вживати заходів щодо забезпечення населених пунктів мережею установ дошкільної, загальної середньої освіти передусім державної і комунальної форм власності, розвивати інфраструктуру сучасних спортивних споруд в місцях масового відпочинку, взаємодіяти з фізкультурно-спортивними товариствами, національними спортивними федераціями з відповідних видів спорту та інших.

Органам місцевого самоврядування рекомендовано передбачати в місцевих бюджетах витрати на програми будівництва (придбання) доступного житла і забезпечення безкоштовним збалансованим здоровим харчуванням усіх учнів 1 - 4 класів установ загальної середньої освіти.

Нагадаємо, Мінсоцполітики наполягає на прийнятті нового Трудового кодексу.

У інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН за допомогою сервісу "Динамічний навігатор" можна здійснити пошук за галузевим принципом, сферами діяльності підприємства, правовими напрямам та ін. Для ознайомлення з усіма функціональними можливостями ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна скористатися тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини