Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок реєстрації юросіб та ФОП

4 червня 2019, 16:27
2047
0
Реклама

Мін'юст вніс зміни до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи.

Відповідний наказ від 13.05.2019 № 1454/5 набув чинності 31 травня.

Відтепер найменування релігійної організації може містити інформацію про її організаційно-правову форму виключно за бажанням такої юридичної особи.

Також уточнюється, що для держреєстрації символіки подаються зображення і опис символіки в паперовій і електронній(файл zip архіву) формах. Зображення символіки повинен містити повне або скорочене найменування громадського формування. Опис символіки повинен містити інформацію про колір, масштаби і пропорції елементів символіки і відповідати їх зображенню.

Для державній реєстрації символіки подаються зображення та опис символіки у паперовій та електронній (файл zip архіву) формах. Зображення символіки має містити повне або скорочене найменування громадського формування. Опис символіки має містити інформацію про кольори, масштаби та пропорції елементів символіки та відповідати їх зображенню.

Під час внесення до Єдиного державного реєстру відомостей про ПІБ, реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта громадянина України або паспортного документу іноземця для фізособи програмними засобами формується унікальний ідентифікатор.

Унікальний ідентифікатор формується щодо:

ФОП;

керівника юридичної особи;

особи, яка може вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації тощо;

засновника (учасника) юридичної особи;

кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи.

Алгоритм формування унікального ідентифікатора визначається технічним адміністратором Єдиного державного реєстру.

Унікальний ідентифікатор зберігається в Єдиному державному реєстрі і призначений для надання відомостей з нього в електронному вигляді.

Крім того, наказом викладено у новій редакції форму запиту про надання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Оновлена форма доступна в модулі "Форми і бланки" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовим доступом до розділу можна скористатися тут. Вирішуйте професійні питання разом з ЛІГА:ЗАКОН та отримуйте подарунок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини