Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вартість оформлення операцій з нерухомістю може знизитись

24 червня 2019, 09:15
3964
0
Реклама

Президент України Володимир Зеленський Указом № 418/2019 від 20 червня 2019 року визнав такими, що втратили чинність 61 указ, зокрема Указ № 762/98 «Про впорядкування справляння плати за вчинення нотаріальних дій», яким встановлено мінімальний розмір оплати послуг нотаріусів.

Документом визначено, що розмір плати за вчинення нотаріальних дій приватними нотаріусами, не може бути меншим від розміру ставок державного мита, яке справляється державними нотаріусами за аналогічні дії.

«Тепер нотаріусам можна буде платити менш як 1% від вартості нерухомості. Ринок нотаріальних послуг є дуже конкурентним, а наявність такого «бонусу» його викривляла та призводила до виникнення «сірого» ринку, коли якась частина платежу повертається клієнтові «під столом»», - розповіла прес-секретарка Зеленського Юлія Мендель.

За її словами, вартість оформлення операцій з нерухомістю тепер знизиться.

Указ № 418/2019 набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Зазначимо, що цим Указом також скасовано штрафи за порушення касової дисципліни.

Раніше ми писали про те, що правила придбання нерухомості можуть кардинально змінитись.

Нагадаємо, що відстежувати зміни в реєстрі нерухомості можна за допомогою спеціального сервісу SMS-МАЯК. З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини