Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як близько до сусідньої ділянки можна висаджувати дерева?

9 липня 2019, 13:40
37219
2
Реклама

У новій редакції державних будівельних норм щодо містобудування, затвердженій постановою №104, встановлено мінімальну відстань між краєм земельної ділянки, суміжного із сусідньою ділянкою та найближчим деревом чи кущем. Норма стосується тільки нових ділянок і дачних забудов, а отже старі дерева та кущі на ваших ділянках вирубувати не доведеться. Положення набуде чинності 1 жовтня 2019 року.

Згідно з новими ДБН Б.2.2-12:2019, відстань від межі суміжної земельної ділянки до висаджених кущів, має становити 1 м, до стовбурів дерев - від 4 до 6 м залежно від крони, але не менше половини її діаметру. Наприклад, якщо крона дерева складає в середньому 9 метрів, то відстань від межі сусідньої ділянки має складати не менше 4,5 метрів, щоб його гілки не заходили на сусідню територію.

Раніше ми писали про те, що суд визнав нечинними ДБН щодо планування та забудови територій.

При оскарженні рішень про реєстрацію прав на нерухоме майно у деяких випадках потрібно звертатись до адміністративних судів. В яких саме - роз'яснив ВС.

Для того, аби захистити своє нерухоме майно, використовуйте сервіс SMS-Маяк Земля. SMS-Маяк Земля дає можливість отримувати повідомлення про будь-які реєстраційні дії щодо земельних ділянок на ранніх стадіях: повідомляє про факт подання, суть заяви на зміну статусу ділянки, а також про прийняття рішення щодо зміни статусу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини