Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли чекати підвищення пенсій?

17 липня 2019, 10:00
4033
0
Реклама

У 2019 пенсії зросли, підвищення було в цьому місяці. Воно стосується тих пенсіонерів, які мають великий страховий стаж, але отримували невеликі зарплати. Крім того, з 1 липня зросли пенсії для 33 тис. військовослужбовців-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, а також для 43 тис. осіб, які отримали інвалідність під час Антитерористичної операції і Операції об'єднаних сил на Донбасі. Станом на 1 липня 2019 року розмір середньої пенсії перевищив 3 тисячі грн - середній показник в Україні зупинився на позначці 3006 грн на місяць. Такі цифри наводить на своїй сторінці у Facebook Пенсійний фонд України.

Наступного разу пенсії перерахують у грудні. Взимку уряд підвищить мінімальну пенсію на 74 грн, максимальну - на 740 грн. Тобто з грудня українські пенсіонери отримуватимуть не менше 1638 грн.

У наступному році заплановано підвищення виплат військовим пенсіонерам. Крім цього, у 2020 році заплановано чергове підвищення пенсій військовим пенсіонерам, а з 1 березня почнеться автоматичний перерахунок пенсій для всіх категорій громадян. Тоді розмір пенсій буде залежати він затвердженого на 2020 рік бюджету.

Вас може зацікавити: Конституційний Суд скасував мінімальний вік для виходу на пенсію за вислугою років

В Україні запустили бота-бухгалтера Repor Tax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини