Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП, який припиняє підприємницьку діяльність, повинен закрити всі рахунки у фінустановах

1 серпня 2019, 12:15
866
0
Реклама

Для реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП повинен закрити усі рахунки відкриті у фінансових установах (крім рахунків, відкритих для зарахування коштів на вимогу фізичних осіб). Норми встановлені п.п.1 п.11.18 розділу XI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588.

Підставою для зняття ФОП з обліку у відповідному контролюючому органі є відомості про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності такої ФОП за її рішенням, або за судовим рішенням, або у разі її смерті, або оголошення її померлою, або визнання її безвісно відсутньою, а також відомості відповідної реєстраційної картки. При цьому дата зняття з обліку ФОП та дата отримання відомостей про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП співпадають.

Якщо після припинення підприємницької діяльності ФОП залишились незакритими його рахунки у фінансових установах (крім рахунків, відкритих для зарахування коштів на вимогу фізичних осіб), контролюючий орган доводить до відома цих установ таку інформацію, повідомляє дату та номер відповідного запису в ЄДР, а також дату зняття з обліку платника податків у контролюючому органі відповідно до п.п. 7 п. 11.18 розділу XI Порядку № 1588.

Читайте також: ДФС оприлюднила проект наказу про зміни порядку обліку платників ЄСВ

Зверніть увагу: В Україні з'явився бот-бухгалтер!

Бот-бухгалтер Repor Tax для ФОП вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини