Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дані про платників ПДВ, які підлягають виключенню з реєстру, можуть з’явитись на сайті ДФС

21 серпня 2019, 14:00
648
0
Реклама

ДФС опублікувала для обговорення проект наказу Мінфіну «Про затвердження змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість».

Зокрема, пропонується, що Державна фіскальна служба оприлюднюватиме на своєму сайті разом із даними з реєстру платників ПДВ додаткову інформацію про виникнення у особи, яка зареєстрована платником ПДВ, підстави для анулювання її реєстрації.

Виключний перелік таких підстав встановлено п. 184.1 ст. 184 Податкового кодексу.

Зазначається, що оприлюднення такої інформації сприятиме упередженню платників ПДВ від господарських операцій із особами, які припинили свою діяльність або обрали спрощену систему оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ, та підлягають у зв'язку з цим виключенню із реєстру.

Перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Сервіс можна протестувати.

Також пропонується вдосконалити алгоритм формування індивідуального податкового номера платника ПДВ для фізичної особи-підприємця. На даний момент є можливість зареєструватися платником ПДВ, припинити таку реєстрацію, а потім зареєструватись повторно без ідентифікації такої реєстрації. Запропоновані зміни повинні забезпечити таку ідентифікацію.

Крім того, планується розширити коло осіб, уповноважених платником ПДВ на подання до контролюючого органу запиту про отримання витягу з реєстру платників ПДВ.

Зокрема, пропонується надати можливість подати такий запит особою, відповідальною за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку суб'єкта господарювання.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення.

Раніше ми писали про те, кому не блокуватимуть податкові накладні.

Читайте також про те, що Велика Палата ВС присікла схему, яку використовували юрособи для несплати боргів.

Нагадаємо, що в Україні з'явився бот-бухгалтер, який самостійно розраховує і сплачує податки. Переходьте за посиланням, щоб дізнатися більше про чат-бот ReporTax!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини