Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес потребує дієвих посольств України за кордоном

3 вересня 2019, 16:50
534
0
Реклама

Анна Дерев'янко, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації, розповіла про необхідність підтримки вітчизняного бізнесу посольствами України за кордоном. Вона наголосила на тому, що посольства мають грати роль економічних провідників, формувати імідж українського бізнесу та відстоювати його інтереси.

Зокрема, найбільшої підтримки зараз потребують агробізнес, ІТ-індустрія, інфраструктура та логістика, проте ключовим блоком розвитку української економіки має стати експорт продуктів вітчизняного виробництва в цілому.

Експорт

За інформацією Мінекономрозвитку, експорт формує близько 50% ВВП. Однак, задля його зростання посольства також мають докласти відповідних зусиль. В харчовій індустрії експортерів потрібно підтримати шляхом надання максимальної інформації з боку компетентних органів інших країн в разі виникнення специфічних вимог до продуктів харчування, підтримку в прискоренні погодження з компетентними органами країн ЄС форм міжнародних ветеринарних сертифікатів тощо.

В питанні підтримки експорту рослинницької продукції на міжнародних ринках особливу увагу необхідно приділити Азійському напряму, зокрема, Китаю. Необхідне спрощення процедури експорту ячменю, відкриття ринку Китаю для с/г культур - пшениці, сорго зерна, насіння ріпаку, льону, квасолі та гороху з України. В напрямку В'єтнаму важливою є підтримка у скасуванні 5% мита на імпорт української продукції (пшениці). При експорті до Індонезії - скасування вимог про проведення термічної обробки вантажів пшениці в Україні.

Інфраструктура та логістика

Українські підприємці на початку серпня цього року майже вичерпали квоти дозволів на міжнародні перевезення вантажів автомобільним транспортом у напрямку Польщі. Якщо раніше кількості виданих дозволів вистачало на 9-10 місяців, то наразі деякі види було вичерпано практично за півроку. Логістичний комітет Асоціації звертався до Президента України Володимира Зеленського з проханням підняти це питання на найвищому рівні під час зустрічі з Президентом Польщі. Водночас, польська сторона задекларувала небажання підвищити квоту чи надати хоча б певну додаткову кількість дозволів. Тож дане питання потребує підтримки в дипломатичних переговорах, в тому числі, з боку посольств.

Перевірте потенційного контрагента за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут.

ІТ-індустрія

Наразі це питання входить до порядку денного ІТ комітету Європейської Бізнес Асоціації. Нажаль, дипломати не завжди можуть правильно описати потенційним клієнтам рівень розвитку ІТ індустрії в Україні. Тож основною метою зараз є підвищення обізнаності про ІТ індустрію в Україні представниками торгово-економічних місій України та надання актуальної інформації про індустрію.

Читайте також:

- Економічна присутність (Substance) нерезидентних компаній - must have нової реальності

- 10 порад керуючому партнеру юридичної фірми з розвитку і просування бізнесу

Ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини