Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна буде обмінюватися податковою інформацією з США

9 вересня 2019, 17:19
2788
0
Реклама

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Міжурядову Угоду для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) підписали 7 лютого 2017 року у Києві Україна і США. 6 вересня цього року Кабінет міністрів підтримав законопроект про ратифікацію Угоди між урядами України та США для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) та пов'язані законопроекти.

Для імплементації Угоди та врегулювання порядку виконання фінансовими установами України вимог закону FATCA були розроблені зміни в українське законодавство, зокрема, до Податкового Кодексу та законів «Про банки і банківську діяльність» (в частині порядку розкриття банківської таємниці ) та «Про депозитарну систему України» (в частині доступу до інформації, що міститься у системі депозитарного обліку).Порядок розкриття такої інформації у першому випадку встановлюється Національним банком України, в другому - НКЦПФР за погодженням з Мінфіном та ДФС.

Зазначені зміни до законодавства України дозволять здійснювати обмін інформацією не лише в рамках Угоди щодо застосування положень FATCA, а й інших міжнародних договорів, що містять положення про обмін інформацією для податкових цілей, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, або укладених на їх підставі міжвідомчих договорів, в т.ч. здійснення автоматичного обміну інформацією відповідно до стандарту звітності CRS.

Як відомо, закон США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) набув чинності 1 липня 2014 року. Його головна мета - перешкодити ухиленню від сплати податків американських громадян, які працюють на території інших держав. Цей закон зобов'язує іноземні банки та інші фінансові установи надавати інформацію про клієнтів, фізичних та юридичних осіб, до податкової служби США - IRS. Йдеться про номери рахунків, обороти за рахунками і залишки на них.

Читайте також:

- Банкам дозволили обслуговувати клієнтів за закордонним паспортом

- Верховний Суд визнав знак «Mс» добре відомим в Україні стосовно компанії МcDonald's

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини