Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки прийматимуть дрібні монети у підприємців до 18 жовтня

2 жовтня 2019, 10:08
11419
0
Реклама

Всі юридичні особи, які здійснюють підприємницьку діяльність, можуть до 18 жовтня 2019 року здати залишки монет номіналами 1, 2 і 5 копійок в банки для зарахування на рахунки. Про це повідомляється в листі Національного банку України.

Нагадаємо, з 1 жовтня з обороту виводяться монети номіналом 1, 2 і 5 копійок.

Бізнес вже відреагував на умови центробанку. В першу чергу ті торговці, що накопичили особливо великі суми дрібниці.

«Банки повідомляють про збільшення обсягів здачі дрібних номіналів. Буму немає, але невелика активізація відчувається. При цьому тарифи на перерахунок монет і інкасацію не змінювали, фінустанови як і раніше беруть за цю послугу від 0,05% до 0,2% суми», - запевнив фінансовий аналітик Василь Невмержицький.

Великих проблем після 18 жовтня експерти не передбачають.

«Торговельні підприємства не зможуть відвезти мішки з 1,2 і 5-ю копійками в свої банки. Але залишатиметься Нацбанк. Можна буде відвезти монети в його територіальне управління. І отримати замість монет - банкноти, і зарахувати їх на свої рахунки в банках», - запевнив Невмержицький.

Фізичні особи можуть обміняти ці монети в будь-яких українських банках до 30 вересня 2020 року. Сума обміну повинна бути кратна 10 копійкам.

До 30 жовтня 2022 року ці монети можна буде здати в Національному банку та інших уповноважених банках - Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль.

Більш детально про те, як обміняти монети, читайте тут.

Також з банків будуть поступово виводитися монети номіналом 25 копійок, проте чітких часових рамок поки що немає. Монети номіналом 10 і 50 копійок залишаться в обігу.

Читайте також: Через місяць у обігу з'явиться банкнота 1000 грн

Якщо ви вирішили відкрити власну компанію в Україні, ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини