Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасування трудових книжок: що пропонують в Кабміні

9 жовтня 2019, 11:17
4005
0
Реклама

Кабмін почав працювати над проектами документів, які скасують обов'язковість трудових книжок. Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

У чому полягає реформа

При наймі на роботу не треба буде подавати роботодавцю свою трудову книжку, а роботодавцям не потрібно її перевіряти або зберігати. Дані про трудовий стаж усіх українців з 2000 року є в електронних реєстрах і саме ці дані використовуються для розрахунку пенсій або інших соцвиплат.

Отримати електронний документ з інформацією про свій стаж можна буде онлайн. Для цього треба буде скористатися ЕЦП або BankID. Роботодавці зможуть перевірити достовірність документу за допомогою QR-коду, який автоматично накладатиметься на ці документи.

Інформацію про трудовий стаж до 2000 року можна буде занести до електронного реєстру самостійно або через рободавця.

Забороняти трудові книжки не будуть. Можна продовжувати вносити до неї записи, але не громадяни, не роботодавець це не зобов'язані робити.

Нагадаємо, роботодавцям заборонять цікавитись сімейним станом найманого працівника.

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини