Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2021 році світовий бізнес може зазнати $6 трлн збитків від кібератак

17 жовтня 2019, 11:30
528
0
Реклама

16 жовтня у Торгово-промисловій палаті України відбувся II Міжнародний форум «Кібербезпека - захисти свій бізнес». Компанія ЛІГА:ЗАКОН виступила інформаційним партнером заходу. Під час заходу експерти дійшли одностайної думки: якщо в світі не буде створена реальна дієва система кіберзахисту - вже в 2021 році бізнес може зазнати збитків від кібератак на суму 6 трильйонів доларів.

Форум проходив у рамках Всеукраїнського Місячника кібербезпеки, який цього року підтримала Рада національної безпеки і оборони України. Олексій Данілов, секретар РНБО, зазначив, що сьогодні питання кібербезпеки є питанням номер один для кожної сучасної країни, а спільне завдання бізнесу й влади - створити реальну дієву систему кіберзахисту, щоб жоден агресор не мав можливості зазіхати на безпеку держави.

На форумі доповідачами були понад 30 профільних експертів з державних установ та бізнесу з України, США, Німеччини та Ізраїлю. У заході взяли участь понад 400 представників центральних та місцевих органів влади, державних підприємств і установ, освітніх закладів, бізнесу з усіх регіонів України та інших країн.

Основними темами дискусії були питання взаємодії бізнесу та влади щодо створення Національної екосистеми кібербезпеки, як однієї з основних складових цифрового перетворення держави, економіки та бізнесу. Присутні погодились, що кібербезпека - це ключ до цифрової економіки і сьогодні в суспільстві існує реальна необхідність концептуального розуміння нової кібербезпекової реальності.

«Кожен рік в навчальних закладах повинен починатися з уроків кібергігієни. Для цього ми нещодавно розпочали співпрацю з Міністерством освіти та науки України. На сьогодні уроки з кібергігієни вже проведено у 30 школах, а до кінця місяця планується у 40 школах. Адже одна з головних наших функцій - освіта і просвіта. Потрібно популяризувати кіберзахист, розпочинаючи зі шкіл до потужних просвітницьких акцій», - наголосив віце-президент Київської торгово-промислової палати, голова Антикризового центру кібернетичного захисту бізнесу при ТПП України Володимир Коляденко.

Він також проанонсував круглий стіл, який проводитиме 23 жовтня кіберполіція України у Київській торгово-промисловій палаті. Голова кіберполіції Сергій Демедюк продемонструє ефективні засоби протидії шахрайству на кращих практиках кіберзахисту судової системи, законодавства та бізнесу.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини