Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкриття ринку землі для іноземців відтермінують

18 жовтня 2019, 16:05
513
1
Реклама

Міністр Мінекономіки Тимофій Милованов повідомив про те, що відкриття земельного ринку для іноземців буде відкладено до 2024 року, але тільки для тих іноземних компаній, які обробляють землю в Україні менше трьох років.

«Це відповідає практикам запровадження ринку землі в Європі, наприклад, в Польші. Відтермінування дозволить українським компаніям стати сильнішими і бути краще готовими до конкуренції», - сказав він.

Раніше про це заявляв Тарас Висоцький, заступник Міністра розвитку економіки та аграрний лобіст, проте він лише анонсував появу альтернативного документу до проекту №2178. Милованов повідомив про те, що в Раді вже зареєстровано новий законопроект №2178-10.

Міністр також додав, що недопуск до ринку землі іноземців у 2020 році призведе до того, що ціни на землю будуть зростати повільніше:

«Це добре для покупців землі (фермерів та агрохолдингів), але погано для продавців землі (6-7 мільйонів власників паїв), які отримають менше грошей за продаж та оренду в перші 5 років», - підсумував політик.

Читайте також:

Кабмін пропонує повністю відкрити ринок землі для іноземців після 2024 року

Посилено відповідальність за порушення реєстраційних процедур

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

ЛІГА:ЗАКОН запрошує юридичні фірми взяти участь у всеукраїнському рейтингу ринку юридичний послуг LIGA ZAKON AWARDS 2019. Детальніше про рейтинг тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини