Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запускають два нових діджитал-проекти: «Е-контракт» та «SmartID»

23 жовтня 2019, 14:35
1081
0
Реклама

Міністр фінансів Оксана Маркарова дала старт проекту «Е-контракт», який продовжить інформаційну революцію у сфері публічних фінансів.

Новий проект інтегрує і автоматизує процеси трьох державних систем: Державної казначейської служби, Міністерства фінансів України (E-data - Spending - витрати бюджетних коштів), Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства (Prozorro).

На сайті Урядового порталу повідомляється, що «Е-контракт» допоможе впорядкувати процедуру укладання договорів на всіх її етапах - від ініціації до звітування, а також стане новим інструментом для аналізу даних та контролю за використанням публічних коштів.

«Ми починаємо рухатись від прозорості до підзвітності. У 2015 році ми запустили перший портал - Spending. Він дозволив бачити фактично в реальному часі інформацію про те, куди і скільки коштів за контрактом перерахувала Державна казначейська служба. Потім ми відкрили дані державного та місцевих бюджетів, інформацію про проекти, які фінансуються міжнародними фінансовими організаціями», - сказала Міністр фінансів.

Е-контракт повністю переведе всі договори, що укладаються на Prozorro і які ми бачимо в Казначействі, в повноцінну електронну форму.

SmartID

Також Міністерство цифрової трансформації анонсувало запуск системи SmartID допоможе отримати електронний підпис менше ніж за хвилину. Про це заявив Михайло Федоров під час презентації «Е-контракт».

«Скористатися підписом можна буде з будь-якого пристрою, підключеного до Інтернету. Це дозволить суттєво прискорити процес та розширити зону дії цифрових послуг для громадян і бізнесу», - додав Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також:

- Оприлюднено проект про скасування трудових книжок

- Запуск e-квитка в Києві можуть відкласти на півроку

- До чого готуватися ФОПам: головні нововведення законів про РРО

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини