Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк ввів в обіг банкноту 1000 грн

25 жовтня 2019, 17:47
1551
0
Реклама

Національний банк з 25 жовтня ввів в обіг нову банкноту номіналом 1 тисяча гривень. Про це повідомляється на сайті регулятора.

На аверсі купюри зображений український філософ, природознавець, основоположник геохімії, біогеохімії та радіогеології, вчення про біосферу та космізм Володимир Вернадський. На реверсі - президія Національної академії наук. Розмір банкноти в 1000 грн становить 75х160 мм. Основний колір - блакитний.

Також повідомляється, що банкнота має як елементи захисту паперу, так і інноваційні поліграфічні елементи захисту, зокрема, "віконна" захисна стрічка. Ця частково введена в товщу паперу пурпурна полімерна стрічка містить цифрове зображення номіналу банкноти та тризуба - малого державного герба України. Якщо змінювати кут нахилу банкноти, спостерігається кінетичний ефект - змінюється напрям руху її фонового зображення.

В НБУ відзначили, що 1 000 гривень заміщує в обігу частину банкнот номіналами 100, 200 і 500 гривень. Поява нової банкноти зменшить середню кількість банкнот, які доводиться носити із собою, і спростить розрахунки та заощадження.

Читайте також:

В Україні зросли споживчі ціни

Українці назвали бажаний рівень зарплати

Прожитковий мінімум планують підвищити в два рази

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини