Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

В Мінсоцполітики роз’яснили, хто в 2020 році втратить субсидії

4 листопада 2019, 13:00
8099
0
Реклама

З 1 травня 2020 року діятиме новий розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг для субсидіантів. Зміни торкнуться 150 тис. домогосподарств.

Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

«Близько 150 тисяч домогосподарств, на яких буде мати вплив відповідне коригування формули з травня наступного року. Частина цих домогосподарств отримають збільшення відсотку платежу. Наприклад, якщо таке домогосподарство при доході в 5 тис. грн на особу платило 20,5% обов'язкового платежу за комунальні послуги, то вони будуть платити 26%. Якщо ми говоримо про домогосподарство, яке отримувало доходи на рівні 1600 грн на особу, то в поточному режимі вони платять 6,5%, що становить 103 грн. Після змін вони будуть платити 8,5% , що становитиме 138 грн. Ті домогосподарства, які мають менші доходів, більше захищені», - сказав заступник міністра.

Він зазначив, що збільшення обов'язкового платежу при отриманні субсидії торкнеться лише 4% отримувачів субсидій. Решта категорій отримувачів, які мають дохід на рівні прожиткового мінімуму, а таких 90%, не відчують змін.

За його словами, на наступний рік в проекті бюджету на Програму субсидій закладено 47,6 млрд грн, що співставно з сумою на ці цілі на 2019 рік.

Cудові рішення про оскарження неправомірних донарахувань по комунальних послугах ви можете знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

Читайте також:

Верховний Суд дозволив скаржитися на незадовільну роботу комунальників

Комунальні послуги не можуть відключити у випадку наявності заборгованості

Послуги з водопостачання і водовідведення врегульовані новими правилами

Періодична повірка лічильників здійснюється за рахунок підприємства, що надає послуги

Споживачі отримали підстави для перерахунку платежів за газ і тепло

Підписуйтеся на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини