Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП оштрафували на понад 3 млн грн за неоформлених працівників: суд підтвердив

7 листопада 2019, 12:08
2578
0
Реклама

В управлінні Держпраці у Полтавській області розповіли, що під час проведення перевірки Держпраці було виявлено, що ФОП використовує найману працю 28 працівників без укладення трудового договору. Після цього інспектори винесли постанову про накладення на підприємця штрафу у розмірі 3 505 320 грн.

Не погодившись із постановою, підприємець оскаржив її до Окружного адміністративного суду міста Києва. Він вказав, що не порушив вимог законодавства про працю, оскільки особи виконували роботи на підставі цивільно-правових договорів.

Читайте також: нові штрафи Держпраці: пропозиції комітету ВР до другого читання

Суд проаналізував наявні в матеріалах справи копії цивільно-правових угод на виконання робіт, укладених позивачем із зазначеними особами, та актів прийому наданих послуг про те, що 28 працівників надавали послуги з прибирання приміщень по 3 години на день з понеділка по п`ятницю за щомісячну винагороду і дійшов висновку, що в угодах не зазначено, який саме результат роботи повинні передати виконавці робіт замовнику, а процес такої праці не передбачає будь-якого кінцевого результату.

Підтвердивши правомірність накладення штрафу, суд вказав, що зазначені вище угоди не були спрямовані на кінцевий результат, що характеризує цивільно-правові (договірні) відносини, а були пов`язані із самим процесом праці, що є характерним для трудових функцій.

Як тільки відповідне рішення суду з'явиться в системі, ви легко зможете його знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM, отримавши до нього тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Держпраці може перевіряти підприємства без попередження

У Держпраці розповіли про нові правила нарахування штрафів бізнесу

Підприємці оштрафували на 125 тис. грн за неоформленого працівника на стажуванні

Підготуватися до перевірки контролюючих органів допоможе ресурс "Мистецтво оборони" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини