Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

По всій Україні закінчилися лікарняні листки

26 листопада 2019, 09:45
4844
0
Реклама

Лікарняні листи закінчилися по всій Україні. Замість них лікарі видають довідку про тимчасову непрацездатність, де вказують діагноз, ставлять свій підпис і мокру печатку. Про це повідомила газета «Сегодня».

Однак вказані довідки не приймуть для оплати лікарняного.

Після надходження до лікарень бланків працівники мають обміняти довідки на лікарняні. Тільки після цього підприємства і Фонд соціального страхування зможуть оплатити дні непрацездатності.

Читайте також: розмір лікарняних залежить від стажу

Також на сайті Мінохорониздоров'я з'явилась інформація, що 28 жовтня МОЗ провело торги на друк 3,89 млн бланків непрацездатності. 18 листопада, відомство підписало договір з переможцем аукціону, поліграфічним комбінатом "Зоря". Зазначається, що бланки листа непрацездатності будуть доставлені до регіонів до кінця року.

Раніше ми писали, що 20 листопада 2019 року Фондом соціального страхування України вимушено призупинено перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам. Йдеться про допомогу по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), допомога по вагітності та пологах і допомога на поховання. Фінансування тимчасово не здійснюється у зв'язку із закінченням кошторисних призначень.

Однак 21 листопада Євген Баженков заявив про поновлення виплат лікарняних і декретних під особисту відповідальність.

Перевірити будь-яку компанію можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини