Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від національного конкурсу стартапів “Innovation-2019” до міжнародного саміту “Lisbon Beyond Summit 2019”

4 грудня 2019, 09:25
346
0
Реклама

4-7 листопада 2019 року у місті Лісабон, Португалія, пройшла одна з найбільших IT конференція у світі - WEB Summit, де збираються представники майже усіх найвідоміших інтернет-проектів і оффлайн-брендів: Booking, Pinterest, eBay, Reddit, Facebook, Google та інші. Цього року захід зібрав понад 90 тис. учасників і спікерів: підприємців, програмістів, інженерів, розробників, інвесторів, журналістів і т.д. Під час події відбулися прес-конференції, де експерти обговорили стан справ у сфері не лише IT технологій, але і навколишнього середовища, спорту, моди і політики. Цікаво, що 9 років тому, коли WEB Summit вперше проводили в Дубліні, він налічував лише 400 учасників. Минулого року було підписано угоду з владою Лісабона про те, що наступні 10 років конференція буде проходити в португальській столиці. Завдяки цьому саміту Лісабон з'явився на світовій технологічній карті, і, як очікується, в цьому році подія принесе бюджету міста до 400-500 млн євро, а за наступні два роки буде створено порядку 100 нових робочих місць, що пов'язані з проведенням цього заходу. Головними темами саміту стали: нові технології моделювання та проектування, цифрові технології, комп'ютерна безпека, електронна охорона здоров'я та промислові технології 4.0.

У рамках цього заходу Enterprise Europe Network, що є частиною програм Європейського Союзу для бізнесу, організовував безкоштовну брокерську подію “Lisbon Beyond Summit 2019”, під час якої учасники з України, які зареєструвались на спеціалізованій платформі, мали змогу заздалегідь запланувати b2b зустрічі та налагодити нові бізнес-контакти. Ця подія, яка зібрала близько 156 учасників з понад 19 країн світу, відбувалася 6 листопада 2019 у період проведення SME Week в Україні.

Варто виокремити одного з українських учасників саміту, а саме пана Євгена Еріка - переможця цьогорічного національного конкурсу стартапів “Innovation-2019”, що був організований 27 серпня у м. Львів Консорціумом EEN-Ukraine та однією з найпотужніших ІТ-компаній України SoftServe, від останньої отримав гран-прі - повну оплату участі у цьому заході.

Пан Євген є розробником проекту SolarGaps - перші розумні жалюзі із сонячними елементами здатними автоматично відстежувати рух сонця протягом дня для найбільш ефективної генерації електроенергії, при цьому сприяючи підтримці комфортної температури в приміщені.

Компанія починала як стартап проект і збирала гроші краудфандінгом, а зараз продає свою продукцію через власний сайт. Але починала продавати свою продукцію на майданчику Kickstarter. Взагалі краудфандінг майданчики та різноманітні стартап конкурси зіграли важливу роль у житті розробників цього проекту. Вони надали розвитку компанії від ідеї до кінцевого комерціалізованого продукту; від перемоги на «Global Impact Challenge 2017» (з поїдкою до центру NASA Ames) до виграшу гранту Horizon 2020 SME Instrument Фаза 2.

Тож, як зазначає Координатор консорціуму EEN-Ukraine Олена Фесенко, на прикладі успіху пана Євгена, такі міжнародні заходи як “Innovation-2019” є важливими платформами для зустрічі вчених, новаторів і винахідників, виробників провідних інноваційних технологій, засновників стартап та спіноф-компаній з представниками бізнесу та потенційними партнерами, зацікавленими в інноваційних технологіях.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини