Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОПам спростили умови отримання кредитів

10 грудня 2019, 09:45
937
0
Реклама

НБУ змінив умови роботи банків із малим бізнесом.

Для оцінки фізичних осіб - підприємців банки зможуть використовувати портфельний підхід. Це правило буде поширене на усі кредити ФОПам до 5 млн грн.

Тобто ключовим фактором оцінки ризиків позичальників буде своєчасність погашення боргу. Поки позичальники не допускатимуть прострочок за своїми зобов'язаннями, надані їм кредити вважатимуться високоякісними. За такими кредитами банки визначатимуть мінімальний кредитний ризик.

Регулятор відзначив, що це розширить можливості банків кредитувати МСБ та спростить підприємцям доступ до кредитних ресурсів.

Крім того, додатково запроваджено окремий вид прийнятного для зменшення кредитного ризику забезпечення у вигляді права довірчої власності.

Відповідні зміни визначено постановою № 147 НБУ від 5 грудня 2019 року "Про затвердження Змін до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями". Вони набули чинності 7 грудня 2019 року.

Зверніть увагу: з допомогою бота-бухгалтера ReporTax для ФОП можна просто і швидко розраховувати і сплачувати податки, а також подавати звітність до держорганів.

Читайте також:

Кабмін підготував нові зміни для ФОПів

З 1 лютого Кабмін запустить програму дешевих кредитів для бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини