Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ ввів в обіг 5-гривневі монети: фото

20 грудня 2019, 11:35
407
0
Реклама

Сьогодні, 20 грудня в обіг вводяться нові монети по 5 гривень. Про це повідомляється на сайті Національного Банку України.

Очікується, що монети поступово замінять паперові банкноти такого ж номіналу. Раніше в НБУ відзначали, що заміна банкнот дрібних номіналів монетами дозволить заощадити близько 1 млрд. грн на виготовленні та інкасації грошей.

Також регулятор повідомляє, що незабаром в обіг будуть введені монети по 10 гривень.

Раніше ми писали про те, що в Україні з'явилася купюра номіналом 1000 гривень.

Що буде з монетами?

Монети номіналом 10 і 50 копійок все ще в обороті, а ось монети по 25 копійок карбувати вже перестали - вони поступово виводяться.

Нагадуємо, що монети номіналом 1, 2 і 5 копійок вже виведені з обігу з 1 жовтня, але фізичні особи все ще можуть обміняти їх в банках. Раніше ми писали про те, де і як можна обміняти монети дрібних номіналів.

Також при розрахунку готівкою некругла сума заокругляється до 10 копійок - в більшу або меншу сторону. При розрахунку в безготівковій формі округлення не проводиться.

Читайте також:

Нацбанк заборонив знімати гроші c корпоративної картки для виплати зарплат

Нацбанк змінив порядок використання платіжних карток

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку та отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини