Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Середня зарплата в України досягнула найвищої позначки за останні 10 років – Нацбанк

21 грудня 2019, 10:01
1142
0
Реклама

Експертна платформа НБУ поділилася з читачами статистикою стосовно зарплат в українців:

«Середня зарплата штатного робітника в Україні у 2019 році стала рекордною за все непросте десятиліття. Як не рахуй - у гривні чи в іншій валюті. Зокрема, у третьому кварталі такий показник сягнув €382», - сказано у повідомлені.

За даними Департаменту статистика та звітності НБУ, зростання зарплат в Україні - найстрімкіше, якщо порівнювати із сусідніми країнами. Так, з кінця 2016-го середні зарплати у євроеквіваленті в Росії зросли лише на 9%, в Польщі - на 18%, в Чехії - на 20%. Натомість в Україні таке зростання становило 85.

Нажаль, відставання від сусідніх країн залишається величезним. Середньостатистичний робітник у Чеській Республіці в третьому кварталі 2019 року отримував €1309 (в 3,4 рази більше, ніж в Україні), у Республіці Польща - €1142 (в 3 рази), у Російській Федерації - €636 (в 1,7 рази).

Ще однією проблемою залишається відплив робочої сили з України: за 10 місяців року, за попередніми даними Департаменту статистики та звітності НБУ, вони перерахували до України $9,8 млрд. (минулого року за цей період - $9,1 млрд.). За даними Нацбанку, з липня надходження, які центральний банк трактує як оплата праці за кордоном, становлять сталу величину - $1,12-1,17 млрд. щомісяця.

Раніше ми писали про те, що в разі збереження таких темпів, українські зарплати наздоженуть польські вже через декілька років.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Зарплатні проекти на підприємствах можуть скасувати

Як правильно платити зарплату готівкою на підприємстві?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини