Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес зможе орендувати держмайно на електронному аукціоні: Президент підписав Закон

26 грудня 2019, 13:10
888
0
Реклама

Володимир Зеленський підписав Закон «Про оренду державного та комунального майна» № 157-ІХ (законопроект № 1055-1), який Верховна Рада ухвалила 3 жовтня 2019 року.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Президента.

Згідно з законом, передача в оренду державного та комунального майна здійснюватиметься шляхом продажу права оренди на майно на електронному аукціоні в електронній торговій системі. В цій системі у відкритому доступі публікуватиметься вся інформація щодо угод оренди державного та комунального майна.

Закон визначає чіткі етапи й терміни процедури передачі в оренду державного та комунального майна, яке не використовується державою.

Також передбачається створення двох Переліків:

- “Перелік першого типу” (перелік об'єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду на аукціоні);

- “Перелік другого типу” (перелік об'єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду без проведення аукціону).

Стартова орендна плата на аукціонах розраховуватиметься не від оцінки майна, а від його балансової вартості станом на останнє число місяця, який передує даті визначення цієї орендної плати.

Переоцінка потенційного об'єкта оренди здійснюється у разі відсутності балансової вартості, якщо залишкова балансова вартість об'єкта дорівнює нулю або якщо залишкова балансова вартість об'єкта оренди становить менше 10% від його первісної балансової вартості.

Крім того, в Законі зазначаються випадки, у яких фізичні та юридичні особи не можуть виступати орендарями державного та комунального майна.

Детальніше про відповідний документ ми писали тут.

Потрібно зазначити, що інформацію про завершені аукціони або про активи, які пропонуються до продажу всі бажаючі можуть переглянути на майданчику ТБ "Українська енергетична біржа"sale.ueex.com.ua

Перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу

Читайте також:

З якої суми крадіжки настає кримінальна відповідальність у 2020 році

ПФУ розповів про розміри підвищення пенсій

Підписуйтеся на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини