Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Купівля-продаж на ринку землі буде тільки в безготівковій формі

Реклама

Після ухвалення законопроекту №2278-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» купівля-продаж землі здійснюватиметься лише у безготівковій формі.

Про це заявив Міністр економіки Тимофій Милованов під час публічного обговорення фінальної версії земельної реформи в Укінформі.

Звертаємо вашу увагу, що з'явилась остаточна редакція законопроекту про ринок землі: хто і скільки зможе отримати

«Не буде готівкових розрахунків. Ми боротимемося з тіньовими ринками. Тому розрахуватися за придбану землю можна буде лише в безготівковій формі. Потрібно буде показати, звідки ці гроші взялися. Можна буде взяти кредит», - підкреслив Міністр.

Читайте також: українцям обіцяють дешеві кредити на купівлю землі

За його словами державна підтримка буде зосереджена на здешевлення відсотків для купівлі землі.

«Ми очікуємо, що буде відсоток, під який можна буде брати кредит, у 3-5% річних у гривнях. Це дуже прийнятні пільгові умови на рівні інфляції, або менше інфляції.

Ми формально компенсуватимемо банкам відсоткову ставку Національного банку, це те, що називається обліковою ставкою. Ми будемо підтримувати тих, хто є маленьким фермером», - додав Милованов.

Крім того, він розповів, що буде створено фонд гарантування кредитів для того, щоб люди, які працюють на землі, але не мають кредитної історії, змогли подати заявки у банки, а держава зі свого боку буде гарантувати ризики, аби банки могли видати кредити.

Раніше ми писали: Яким буде ринок землі в Україні

Зверніть увагу, що уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Перевірте ваших українських партнерів і контрагентів за допомогою тестового доступу в сервіс CONTR AGENT.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини