Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищено акциз на електронні сигарети

Реклама

З 1 січня 2021 року зросте ставка акцизного податку електронні сигарети.

Відповідні зміни передбачені Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (законопроект № 1210), який був прийнятий Верховною Радою 16 січня.

Окрема ставка для електронних сигарет

Змінами передбачено, що для електронних сигарет вводиться окрема товарна підгрупа і встановлюється ставка акцизного податку на рівні 1456,33 грн за 1 тис. штук в 2021 році. Щорічно ця ставка буде підвищуватись на 20% до рівня 2516,54 грн за 1 тис. штук в 2024 році.

На даний моменти такі вироби входять до УКТЗЕД 2403 «Тютюн і замінники тютюну» і оподатковуються за ставкою 949,8 гривень за 1 кг (без упакування). Чинне законодавство також передбачає підвищення ставки податку на тютюновмісні вироби на 20% щорічно до рівня 2363,40 грн за 1 кг в 2024 році.

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Нові визначення

Також документ вводить визначення «електронна сигарета» і «рідини, які використовуються в електронних сигаретах».

Окрема товарна підгрупа для рідин для електронних сигарет

Для рідин, які використовуються в електронних сигаретах, впроваджується окрема товарна підгрупа. Для неї встановлена ставка податку 3000 грн за 1 літр.

Ємності (упаковки) з рідиною, які використовуються в електронних сигаретах, будуть маркуватися марками акцизного податку.

Кожна така марка на рідини повинна мати окремий номер та позначення про квартал і рік випуску марки.

Окрема товарна підгрупа для сигарил

Крім того, закон виділяє сигарили, включаючи сигарили з відрізаними кінцями, з вмістом тютюну в окрему товарну підгрупу зі ставкою мінімального акцизного зобов'язання на 2021 на рівні 1456,33 грн за 1 тис. шт. з щорічним підвищенням ставки податку на 20% до рівня 2516,54 грн за 1 тис. шт. в 2024 році.

Ставка податку для сигарил встановлена на рівні 12%.

Зазначається, що на марці акцизного податку на сигарети, цигарки та сигарили має бути вказана кількість штук в упаковці.

Читайте також:

Депутати підвищили тарифи для ФОПів

Повноваження представника підприємства підтверджуються завіреною ним копією довіреності

Який штраф доведеться заплатити за неоформленого працівника у 2020 році

Дізнатися чи потрапила ваша компанія до графіків планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна також за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Підготуватися до перевірки контролюючих органів допоможе ресурс "Мистецтво оборони" інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини