Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилено відповідальність за порушення правил карантину

Реклама

17 березня, на позачерговому ранковому засіданні ВР прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)" (проект № 3219).

Документом, зокрема, передбачається запровадження адміністративної та посилення кримінальної відповідальності за порушення режиму карантину.

КпАП доповнено ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей». Так, за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування - штраф для громадян від однієї до двох тисяч НМДГ (17 000 - 34 000 грн), для посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч НМДГ(34 000 - 170 000 грн).

Посилено також кримінальну відповідальність (ст. 325 КК). Так, порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань - карається штрафом від тисячі до трьох тисяч НМДГ (17000 - 51000 грн) або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи по контрагентам, аналізуйте Правові позиції та судові рішення з понад 85 млн. Формуйте власну сильну позицію з системою аналізу судових рішень Verdictum. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Відповіді експертів юридичного ринку на найгарячіші питання юристів щодо кризових ситуацій доступні на сторінках видання “ЮРИСТ&ЗАКОН”. Тільки практичні матеріали, що допоможуть попередити і запобігти багатьом кризовим ситуаціям, а не тільки діяти по факту процесів, що вже трапилися.

Отримайте демо-номер за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Зверніть увагу:

Бізнес отримав податкові пільги на період епідемії COVID-19: прийнято Закон

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини