Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як планує діяти новий Міністр економіки в умовах кризи

Реклама

Новопризначений Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко вважає за необхідне підтримати українського виробника в умовах кризи, що насувається через поширення коронавірусу.

Про це він заявив під час свого виступу у Верховній Раді.

«Україна і світ входять у складну економічну ситуацію. Зрозуміло, що криза є завжди очікуваною, але відбувається через непередбачені фактори. Таким фактором став коронавірус і, насправді, основні результати ми будемо бачити не зараз, а через 3-6 місяців, і це перший раз, коли світова криза створена не фінансовими факторами”, - сказав він.

https://biz.ligazakon.net/news/193788_naznachen-novyy-ministr-razvitiya-ekonomiki-torgovli-i-selskogo-khozyaystva

За його словами, Україна, як і Євросоюз, і Сполучені Штати Америки, постраждає в першу чергу з точки зору виробництва.

Розрізняйте фейкові новини та відслідковуйте інформацію з надійних джерел у системі Semantrum. Система моніторить понад 20 телеканалів, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ, 15 радіостанцій у реальному часі. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum на 14 днів та забезпечте себе достовірною інформацією.

«Виходячи з цього, серед пріоритетних завдань в економіці я бачу два напрямки.

Перший - підтримати і збалансувати українського виробника в ситуації, коли ринки будуть закриватися, ринки Євросоюзу будуть вводити протекціоністські заходи, і важливо зараз допомогти бізнесу (малому, середньому, великому), який має виробництво. Зберегти їм виробництво, робочі місця, заробітну плату», - підкреслив Міністр.

За словами Петрашка, другим напрямом є створення фундаментальних умов для того, щоб український бізнес в нашій країні відчував себе добре. Тоді буде і приплив іноземних інвестицій і інвестування з-за кордону. «Системні речі, які вважаю за необхідне зробити - продовження політики дерегуляції та створення умов, щоб бізнес мінімально стикався з органами влади», - додав він.

За матеріалами УНІАН.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте підбірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, в т.ч. регулюючих роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Також читайте:

Які права у працівників під час карантину;

Податок на ліки тимчасово скасовано;

Рада визнала карантин форс-мажорною обставиною;

Закупівля ліків і медтоварів строго контролюватиметься владою: Закони ухвалено;

Які пункти пропуску в Україну відкрито: карта.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини