Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборона перевірок бізнесу на час карантину: роз'яснення від ДПС

Реклама

Державна податкова служба розібрала основні питання щодо мораторію на перевірки:

На який період запроваджено мораторій на проведення податкових перевірок?

З 18 березня 2020 по 31 травня 2020 року запроваджується мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок, крім перевірок з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Якщо перевірки завершені 17 березня (за день до карантину), які дії контролюючих органів?

За результатами таких перевірок контролюючим органом забезпечується оформлення актів (довідок) перевірок та надіслання (вручення) платникам податків податкових повідомлень-рішень з дотриманням порядку та термінів.

Чи зможуть платники податків користуватися правом подання заперечень до перевірок, що завершилися до запровадження мораторію?

Так. Введення мораторію на проведення перевірок не позбавляє платників податків права подавати заперечення до актів перевірок, завершених до запровадження мораторію, та оскаржувати прийняті за їх результатами податкові повідомлення-рішення.

Платникам податків доцільно розглянути можливість надання додаткових доказів та інформації поштою або в електронному вигляді.

Слідкуйте за графіками перевірок контролюючих органів та тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення усіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.

Читайте також:

Мораторій на перевірки та податкові канікули: які послаблення для бізнесу прийняли депутати

Оскарження податкових повідомлень-рішень через процедурні порушення: нова практика ВС

Тримати бізнес під контролем у період кризи важко, та на такий випадок ми підготували спеціальний захист у вигляді комплексного АНТИКРИЗОВОГО пакету ІТ-продуктів від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини