Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яких доказів достатньо для підтвердження порушення особою умов самоізоляції

Реклама

Сумський районний суд у постанові від 30 березня 2020 року у справі № 587/591/20 визначив, яких доказів достатньо для того, щоб підтвердити факт порушення особою умов домашньої самоізоляції.

Обставини справи

Особа, яка є громадянином РФ та підписала інформаційну згоду на карантин "самоізоляція", покинула межі карантину, які були вказані у згоді, чим порушив Постанову Кабміну № 239 та вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 КпАП.

На порушення своїх зобов'язань, під час здійснення прикордонного контролю в пункті пропуску "Юнаківка" на виїзд з України особа намагалася перетнути Державний кордон України, порушивши умови домашньої самоізоляції.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи по контрагентам, аналізуйте Правові позиції та судові рішення. Формуйте власну сильну позицію з системою аналізу судових рішень Verdictum. Отримайте повнофункціональний тестовий доступ за посиланням.

Позиція суду

Вина особи у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КпАП, крім повного визнання ним своєї вини, підтверджується сукупністю зібраних та досліджених судом доказів, а саме:

- протоколом про адміністративне правопорушення;

- інформованою добровільною згодою на проведення протиепідемічних та/або профілактичних заходів.

Відповідно ст. 41 Закону № 1645-III особи, винні в порушенні законодавства про захист населення від інфекційних хвороб, несуть відповідальність згідно із законами України.

На особу накладено штраф у розмірі 17 тис. грн.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Також читайте:

За торгівлю в період карантину штрафують тільки суб'єктів господарювання;

Поліцейські почали провокувати громадян на порушення правил карантину: рішення суду;

ТОП-5 судових рішень щодо правопорушень у громадських місцях.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини