Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СONTR AGENT розкриває публічні зв'язки

Реклама

У сервісі перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT від компанії ЛІГА:ЗАКОН оновлено розділ «Зв'язки з публічними персонами». Тепер користувачі сервісу можуть простежити бізнес-зв'язки кожної української компанії з публічними особами (PEP - politically exposed persons), а також зв'язки цих публічних осіб із родичами і членами сім'ї, які формально задекларували доходи від тієї чи іншої компанії.

Крім того, у CONTR AGENT доступна інформація про суму всіх задекларованих доходів публічної особи, отриманих від компанії. Також можна побачити, у межах яких відносин їх виплачено, як-от робота за сумісництвом, оренда чи отримання дивідендів. Усього в базі системи CONTR AGENT понад 42 тис. публічних осіб і 27 тис. пов'язаних юросіб.

«Під час кризи потрібно враховувати будь-які ризики, тому всі бізнес-зв'язки компанії потребують ретельної перевірки. Саме PEP пов'язані з підвищеними ризиками з огляду на певні обмеження на комерційну діяльність цієї категорії осіб поряд із можливостями, які в них є», - зазначив Андрій Кравченко, product owner сервісу CONTR AGENT, project-менеджер напряму «Сервіси аналізу і моніторингу» в ЛІГА:ЗАКОН.

Кому це може бути корисним?

Цей функціонал може бути корисним для всіх, хто взаємодіє з партнерами та відповідає за безпеку цих бізнес-зв'язків:

  • банків і фінустанов - для ухвалення рішень про надання фінансування. Вони зобов'язані перевіряти джерела доходу, щоб виконати вимоги законодавства щодо протидії відмиванню доходів;

  • компаній - під час укладання правочинів про співпрацю, щоб бути впевненими в репутації бізнес-партнерів й уникнути ризиків;

  • журналістів - для розуміння сфер впливу;

  • правоохоронних органів, Антимонопольного комітету й будь-яких інших антикорупційних організацій - під час розслідування діяльності компаній.

Як скористатися?

Щоб перевірити бізнес-зв'язки компанії з публічними діячами, потрібно скористатися пошуком і відкрити в CONTR AGENT досьє компанії. Далі необхідно спуститися до розділу «Зв'язки з публічними персонами (ЄДРД)», де буде наведено всю потрібну інформацію.

CONTR AGENT - моніторинг контрагентів, пошук бізнес-зв'язків і їх візуалізація, сигналізація про критичні зміни їхнього статусу. Сервіс CONTR AGENT надає всю інформацію, яка допоможе мінімізувати ризики під час ухвалення рішення про співпрацю з тією чи іншою компанією. Зокрема, інформацію про участь компанії в держзакупівлі й тендерах, про держперевірки, санкції, бізнес-зв'язки та історію їх змін, а також багато іншого.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини