Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові послаблення карантину: як МОЗ пропонує працювати готелям, фітнес-клубам і транспорту

Реклама

Головний державний санітарний лікар представив проект розпорядження від 18 травня 2020 року № 32 щодо деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину.

Мова йде про тимчасові рекомендації роботи при проведенні ЗНО, роботі готелів, перевезенні пасажирів автомобільним транспортом та у деяких закладах фізичної культури та спорту.

Робота готелів на період карантину

Керівники готелів визначають відповідальну особу, яка проводить температурний скринінг усім працівникам перед початком роботи.

Працівники, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2° C або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до роботи

На вході в готель та в коридорах (вестибюлях) необхідно:

- розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;

- організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60 % для ізопропілового спирту та понад 70 % для етилового спирту. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, вказівник тощо).

При появі симптомів респіраторного захворювання та/або підвищення температури у особи, що проживає в готелі, така особа підлягає ізоляції в номері до прибуття карети швидкої медичної допомоги, яку викликає персонал готелю.

Дозволяється одночасне перебування відвідувачів у вестибюлі закладу з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали обслуговування. Допуск відвідувачів та перебування у готелі (поза номером) дозволяється лише у респіраторі або захисній масці (у тому числі саморобній), так, щоб були покриті ніс та рот.

Адміністрація готелю забезпечує та контролює виконання умов недопущення черг в місцях можливого скупчення відвідувачів. В місцях потенційного скупчення відвідувачів повинно бути нанесене відповідне тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 метри.

Для уникнення черг при реєстрації поселення в готель забезпечується можливість попередньої онлайн-реєстрації відвідувачів в готель.

На рецепції готелю встановлюється захисний екран між персоналом та відвідувачами.

У готельних закладах забороняється робота конференц-залів, фітнес- та спа-центрів готелів.

Харчування в готелях може бути організоване шляхом доставки їжі в номери за попереднім замовленням відвідувачів або в ресторанах (кафе) готелів лише на відкритих (літніх) майданчиках на відкритому повітрі, у тому числі під тентами, на верандах, за умови дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років).

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи.

Робота автоперевізників

Температурний скринінг. Працівники, у яких виявлено температуру понад 37,2° C або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов'язків.

Водій, кондуктори та інші члени екіпажу впродовж усього рейсу в транспортному засобі повинні знаходитись в респіраторах або медичних масках, в тому числі виготовлених самостійно.

Забороняється перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску, у тому числі виготовлену самостійно.

Перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на транспортний засіб, якщо інше не встановлено правилами карантину.

У випадку здійснення міжобласного пасажирського перевезення до області, в якій не діють послаблення протиепідемічних заходів, таке перевезення дозволяється в межах 50 відсотків від кількості місць для сидіння.

Обов'язкове також інформування пасажирів про заходи профілактики COVID-19 та вологе прибирання перед кожним рейсом. За можливості, біля вхідних дверей транспортного засобу доцільно розмістити спиртовмісні антисептики з концентрацією активно діючої речовини понад 60 % для ізопропілового спирту та понад 70 % для етилового спирту.

Робота залів очікування рейсу не дозволяється.

Допуск пасажирів та перебування в приміщенні автостанції дозволяється лише у респіраторі або у захисній масці (у тому числі саморобній).

Ставте на моніторинг необхідні компанії у CONTR AGENT та оперативно дізнайтеся про зміну керівного складу контрагента, початок процедури банкрутства чи заборгованість в особистому кабінеті або електронним листом. Всі дані оновлюються з понад 40 державних реєстрів та відкритих джерел. Поставити на моніторинг зараз

Робота спортивних (тренажерних) залів, фітнес-клубів та спортивних майданчиків для тренувань

Температурний скринінг усім працівникам та відвідувачам закладів та недопуск у разі температури тіла понад 37,2° C або ознак респіраторних захворювань.

Дозволяється одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали для індивідуальних занять та однієї особи на 5 квадратних метрів площі зали для групових/командних занять (не більше 10 осіб у групі).

Проведення групових/командних занять проводиться виключно за попереднім записом.

На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

В зонах проведення занять розміщуються додаткові антисептики в невеликій тарі, паперові рушники, а також контейнери (урни) для їх утилізації. Заходи індивідуальної профілактики та протиепідемічні заходи, що впроваджені в закладі, доцільно періодично транслювати на екранах / оголошувати в місцях проведення занять.

На період карантину забороняється:

- використання багаторазових (тканинних) рушників;

- розміщення в доступі клієнтів рекламних брошур, журналів та інші поліграфічних матеріалів;

- функціонування басейнів;

- функціонування спа-зон та надання послуг масажу;

- функціонування фітнес-барів;

- функціонування дитячих кімнат;

- одночасне використання багатофункціональних тренажерів кількома відвідувачами;

- проведення групових занять для понад 10 осіб та інших групових занять, що передбачають безпосередній фізичний контакт;

- проведення групових занять для дітей віком до 14 років;

- видача багаторазових рушників клієнтам.

Обмежити одночасне використання роздягалень та душових кабін на рівні не більше 50 %, не відкриваючи для використання клієнтами кожну другу шафу для роздягання/душову кабіну, та нанести відповідні позначки.

Кількість клієнтів, що одночасно перебувають у закладі, повинна враховувати та не допускати потенційне скупчення в зонах роздягалень, санітарних та адміністративних зонах.

Тренажери для кардіо-занять, що передбачають тривалий цикл використання одним клієнтом повинні бути розміщені з інтервалом не менше 2,5 метри один від одного.

Працівники закладів повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (без клапану) та одноразові рукавички.

Читайте також: рекомендації для роботи перукарень, магазинів і офісів з 11

травня

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини