Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформаційна безпека в Україні наблизиться до європейської

Реклама

4 червня 2020 року Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах" щодо підтвердження відповідності інформаційної системи вимогам із захисту інформації" (проект № 2043).

З текстами законопроектів зручно ознайомитися в відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Законом на території України прийнято вимоги стандартів сімейства СУІБ для окремих категорій інформації, захист якої забезпечується законодавством України.

Відповідні зміни внесено до Закону "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах" щодо способу підтвердження відповідності інформаційної системи вимогам із захисту інформації шляхом встановлення відповідних критеріїв.

Згідно із Законом, підтвердження відповідності комплексної системи захисту інформації здійснюється за результатами державної експертизи, яка проводиться з урахуванням галузевих вимог та норм інформаційної безпеки у порядку, встановленому законодавством.

Розрізняйте фейкові новини і відстежуйте інформацію з надійних джерел в системі Semantrum. Система відстежує понад 20 телеканалів, 1 800 інтернет і друкованих ЗМІ, 15 радіостанцій в реальному часі. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum на 14 днів і забезпечте себе достовірною інформацією.

Законом встановлено, що державні інформаційні ресурси та інформація з обмеженим доступом, крім державної таємниці, службової інформації та державних і єдиних реєстрів, створення та забезпечення функціонування яких визначено законами, можуть оброблятися в системі без застосування комплексної системи захисту інформації у разі виконання всіх таких умов:

- підтвердження відповідності системи управління інформаційною безпекою за результатами процедури з оцінки відповідності національним стандартам України щодо систем управління інформаційною безпекою, яка проведена органом з оцінки відповідності, акредитованим національним органом України з акредитації чи національним органом з акредитації іншої держави, якщо і національний орган України з акредитації, і національний орган з акредитації такої держави є членами міжнародної або регіональної організації з акредитації та/або уклали з такою організацією угоду про взаємне визнання щодо оцінки відповідності;

- використання для захисту інформації в системі засобів криптографічного захисту інформації, які мають позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері криптографічного захисту інформації;

- жоден з елементів системи не може бути розташований на територіях України, на яких органи державної влади України тимчасово не здійснюють своїх повноважень, на територіях держав, визнаних Верховною Радою України державами-агресорами, на територіях держав, щодо яких застосовані санкції відповідно до Закону «Про санкції», та на територіях держав, які входять до митних союзів з такими державами;

- виконання ослбливих вимог, встановлених Кабінетом Міністрів України до забезпечення захисту інформації в системах залежно від категорії державних інформаційних ресурсів або інформації з обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини