Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В адвокатському ордері повинен бути зазначений конкретний суд: рішення від 17 серпня

Реклама

Зазначення в ордері «в усіх судах України» не свідчить про дотримання вимог закону.

Відповідне положення міститься у постанові КГС ВС від 17 серпня 2020 року у справі № 911/2636/19. З повним текстом цього рішення можна ознайомитися у системі аналізу VERDICTUM. Це незамінний інструмент для юристів містить 85 млн судових рішень з господарських, цивільних, кримінальних та адміністративних справ, відображає історію проходження справ та подібні рішення. Швидко аналізуйте правові позиції Верховного Суду, моніторте розклад судових засідань та завантаженість суддів.

Колегія суддів зазначає, що у постанові Великої Палати Верховного Суду від 5 червня 2019 у справі № 9901/847/18, яка врахована судом апеляційної інстанції при прийнятті оскаржуваної ухвали, сформульовано висновок про те, що з огляду на підпункт 15.4 пункту 15 Положення про ордер на надання правової допомоги та порядок ведення реєстру ордерів, затвердженого рішенням Ради адвокатів України від 17 грудня 2012 року у справі № 36, ордер має містити назву органу, в якому надається правова допомога адвокатом, при цьому в ордері на надання правової допомоги має бути зазначено не абстрактний орган державної влади, а конкретна назва такого органу, зокрема суду.

Нагадуємо, що це протирічить висновку, викладеному у постанові КГС ВС від 14 листопада 2019 року № 910/1669/19, в якій зазначено, що ордер на надання правової допомоги, в якому у графі "назва органу, у якому надається правова допомога" не зазначено конкретний суд, а написано: "у будь-яких судах України та органах державної влади" є належним підтвердженням повноважень адвоката.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини