Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд виключає можливість введення жорсткого карантину

Реклама

Уряд не розглядає можливість повторного введення жорсткого карантину.

Про це стало відомо учасникам Європейської Бізнес Асоціації під час онлайн зустрічі з Денисом Шмигалем, Прем'єр-міністром України.

Зі слів Прем'єр-міністра, Уряд не розглядатиме впровадження жорстких обмежувальних заходів у випадку другої хвилі поширення коронавірусу, натомість покладатиметься на адаптивний карантин та локалізацію сплесків захворювання.

Нагадаємо, адаптивний карантин в Україні було продовжено до 31 жовтня 2020 року. Водночас, як повідомив пан Шмигаль, Уряд працює над системним відновленням економічної активності. Зокрема, над напрацюванням довгострокової стратегії розвитку України до 2030 року, а також над втіленням Програми стимулювання економіки та Плану дій Уряду, які містять стимулюючі заходи для різних галузей економіки України.

Щодо підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень

Прем'єр-міністр висловив свою підтримку такому рішенню та повідомив, що влада має плани й надалі підвищувати рівень мінімальної заробітної плати до 6000 грн та 6500 грн у 2021 році. Натомість бізнес вважає такий крок замаскованим збільшенням оподаткування та сподівається, що необґрунтовані рішення не матимуть місця у майбутньому.

Щодо заборони на місяць на в'їзд іноземців до України

Стосовно заборони в'їзду іноземних громадян, пан Шмигаль запевнив, що окремі категорії іноземних громадян все ж матимуть можливість прибути до України, а саме ІТ-фахівці, технічні спеціалісти-наладчики пускового обладнання, іноземці, які мають дозволи на проживання в Україні, є членами міжнародних та гуманітарних місій, членами екіпажів.

Окремо бізнес звернув увагу на можливість приїзду громадян Білорусі. Прем'єр-міністр зазначив, що громадяни цієї країни можуть отримати дозвіл на кордоні з Україною за зверненням. Рішення про дозвіл перетину кордону буде прийматися фахівцями Державної прикордонної служби.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розділять на 2 органи

Реорганізація торкнеться Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Передбачається його розподіл на два окремі відомства з виділенням аграрного міністерства, оскільки аграрний напрямок має колосальне значення для економіки України та має бути належним чином представлений в Уряді.

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет-видань і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

А для того, щоб відстежити згадування про будь-який бренд і відгуки про компанію, скористайтеся модулем системи аналітики та моніторингу медіа-простору Semantrum.

Також читайте:

В Уряді роз'яснили нюанси карантинної заборони на в'їзд іноземцям до України (оновлено)

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини