Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилено відповідальність за викрадення автомобілів

Реклама

Рада схвалила зміни до Кримінального кодексу відносно незаконного заволодіння транспортним засобом (законопроект № 3301).

Зміни торкнулися ст. 289 КК. Зокрема, за незаконне заволодіння транспортним засобом не буде передбачене покарання у вигляді штрафу, а такі дії каратимуться обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той же строк.

Також встановлюється покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої за ті ж дії, здійснені з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, або якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого складає від 100 до 250 НМДГ (від 105 100 до 262 750 грн.).

За викрадення авто, вартість якого в 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян (більше 262 750 грн.) - позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією.

Особи, які викрали авто вперше, але добровільно заявили про це правоохоронним органам, повернули транспортний засіб власникуі і повністю відшкодували заподіяні збитки, звільняються від кримінальної відповідальності судом.

При визначенні повторності тепер також враховуватиметься стаття 290 КК (знищення, підробка або заміна номерів вузлів і агрегатів транспортного засобу).

Потрібен юрист? Шукайте його в Національному юридичному каталозі України Liga:BOOK. Для вашої зручності розвинена система фільтрів і пошук одним рядком. Ви можете підібрати фахівця залежно від спеціалізації, регіону, мови і юрисдикції. Також доступна функція пошуку юриста недалеко від вас. З Liga:BOOK завжди легко знайти і обрати фахівця, а також отримати кваліфіковану допомогу. Шукайте необхідного юриста за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини