Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фінансовий моніторинг для небанківського фінансового ринку: порядок подачі звітності

Реклама

Нацбанк уточнив порядок подання звітності з питань фінансового моніторингу.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку у Фейсбуці.

Як зазначено у повідомленні, минулого тижня Національний банк обговорив з учасниками небанківського фінансового ринку подання звітності з питань фінансового моніторингу. У ході зустрічі фахівці Нацбанку зауважили, що йдеться про подання чотирьох звітних файлів і наголосили, що отримали велику кількість питань щодо періодичності їх подання та суб'єктів, які мають їх подавати.

Хто, коли, і які файли має подавати

1. Інформація з питань управління ризиками у сфері фінансового моніторингу подається двічі на рік усіма суб'єктами первинного фінансового моніторингу.

2. Дані про взаємодію небанківських установ зі спеціально уповноваженим органом - щоквартально усіма суб'єктами первинного фінансового моніторингу.

3. Дані про обсяги, спосіб та мету переказу для оцінки ризиків у сфері фінансового моніторингу - щоквартально компаніями з переказу коштів (небанківських фінансових установ, що мають відповідну ліцензію, та операторами поштового зв'язку).

4. Дані про рахунки, на яких обліковуються кошти осіб, зазначених у санкційних списках, та про спроби проведення фінансових операцій такими особами/на користь таких осіб - щомісячно небанківськими фінансовими установами, операторами поштового зв'язку, які отримали ліцензію НБУ України на здійснення валютних операцій та/або небанківські установи-резиденти/небанківські фінансові установи-резиденти, оператори поштового зв'язку, які є платіжними організаціями та/або членами/учасниками платіжних систем.

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет-видань і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

А для того, щоб відстежити згадування про будь-який бренд і відгуки про компанію, скористайтеся модулем системи аналітики та моніторингу медіа-простору Semantrum.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини