Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Робота з ФОПами: як поєднувати статус працівника і ФОП в одній особі на підприємстві

Реклама

Підприємству, маючи в одній особі, як працівника, так і контрагента за господарським договором, треба чітко усвідомлювати:

  • податки та збори сплачуються окремо по працівнику та окремо за ФОП;

  • щоб під час перевірки у контролюючого органу не виникло сумнівів, посадові обов'язки працівника, який одночасно є й контрагентом підприємства (ФОП за відповідним договором), мають бути відмінними із правами та обов'язками ФОП згідно договору. Задля цього посадові обов'язки працівника потрібно викласти у відповідній посадовій інструкції, із якими найманий робітник під підпис повинен бути ознайомлений.

 Відповідно до п. 6 Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 1, посадові (робочі) інструкції складаються для працівників усіх посад (професій), що зазначені у штатному розписі. Винятком можуть бути окремі керівники, правове положення яких визначено у статуті (положенні) підприємства або відповідного підрозділу, де прописано основні завдання, обов'язки, права та відповідальність за виконання покладених на них функцій.

Детальніше про правила роботи з ФОПами читайте у консультації від Ігоря Ясько, керуючого партнера ЮК Winner

29 жовтня запрошуємо на вебінар "ФОП-контроль": все про роботу з ФОП без ризиків". На вебінарі ви дізнаєтеся про особливості переведення в статус ФОП рядових працівників, реалізацію товару через ФОП,  на скільки збільшиться контроль за ФОП у зв'язку з фіскалізацією торгівлі та що потрібно знати про ФОП та фінмоніторинг. Детальніше з програмою вебінару можна ознайомитися за посиланням

Читайте також: Боротьба з переведенням у готівку: які методи використовують податківці?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини