Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилити відповідальність за перебування в транспорті без масок можуть вже цього тижня

Реклама

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до Парламенту з проханням на наступному пленарному тижні розглянути та прийняти законопроект щодо посилення адміністративної відповідальності за перебування в громадських місцях та транспорті без респіраторів або захисних масок.

Про це він повідомили на сайті МОЗ.

Міністр уточнив, що відповідний законопроект був розроблений Міністерством юстиції та поданий Урядом на розгляд Парламенту ще у липні поточного року. Документ передбачає встановлення штрафів за перебування в громадських закладах та транспорті без захисних масок чи респіраторів від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів - це від 170 до 225 грн.

Проект закону надає право розглядати справи про дотримання цих протиепідемічних заходів виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад, а також Національній поліції, органам Державної санітарно-епідеміологічної служби.

“Це непопулярний захід, але він нам дуже необхідний у зв'язку зі значним зростанням рівня захворюваності. Для нас важливо зупинити розповсюдження коронавірусної інфекції, а це можливо лише за умови дотримання протиепідемічних правил. Носіння масок, використання антисептиків та дотримання дистанції - ці три простих правила знижують ризик інфікування”, - підкреслив Максим Степанов.

Також читайте: Кабмін пропонує штрафувати бізнес за неправильне носіння маски відвідувачами

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360. Моніторинг змін законодавства, судових рішень, контроль змін в діяльності партнерів і конкурентів, налаштування персональної стрічки новин з джерел, яким довіряєте ви та ще 10 інструментів для командного управління ризиками і можливостями під час кризи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини