Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отруїлися у закладі громадського харчування: як довести та отримати компенсацію

Реклама

У Міністерстві юстиції відповіли, як отримати компенсацію при отруєнні в закладі громадського харчування.

Зазначено, що керівництво закладу громадського харчування повинно компенсувати повну вартість медикаментів, яка була витрачена на лікування, якщо ви доведете, що отруїлися саме в ресторані, а не вдома. У такому випадку варто вимагати і відшкодування моральної шкоди, яка була завдана вам.

Як довести факт отруєння у ресторані

Факт отруєння доводити буде простіше, якщо у вас залишився чек, який підтвердить перебування в ресторані, що є безпосереднім договором з іншою стороною. Але якщо ви залишили чек у закладі, втратили або викинули його - переживати не варто. У такому разі слід заручитися підтримкою свідків вашого відвідування ресторану і замовлення конкретних страв.

Далі потрібно отримати медичну документацію, яка підтвердить факт харчового отруєння.

Куди подавати заяву та докази

Перш ніж звертатися до суду, спробуйте врегулювати питання з адміністрацією закладу в досудовому порядку.

Напишіть заяву на ім'я керівництва ресторану з дотримання загальних правил, встановлених діловодством, викладіть у заяві ті обставини, які сталися з вами у закладі, обов'язково додайте докази, що підтверджують ваші слова (медичну довідку із закладу охорони здоров'я про отруєння).

Часто власники ресторанів турбуються про свою репутацію, а значить, самі зацікавлені в якнайшвидшому вирішенні конфлікту.

Що робити, якщо власник ресторану відмовляється нести відповідальність

Якщо ж домовитися "мирним шляхом" не вдалося - необхідно звернутися до територіального органу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). У випадку ж, якщо заклад харчування відмовляється компенсувати вам витрати у зв'язку з отруєнням та не визнає свої вини, ви маєте право звернутися за захистом ваших прав та інтересів до суду.

Слідкуйте за законодавчими ініціативами та нововведеннями, які можуть вплинути на ваш бізнес за допомогою комплексного рішення LIGA360 для підприємцівLIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ автоматично сповіщатиме про всі актуальні для вас оновлення законодавства, допоможе безпомилково формувати звітність до держорганів, а також контролювати надійність контрагентів і партнерів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини