Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як розраховуватися в Інтернеті, щоб не стати жертвою шахраїв

Реклама

Фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в області кіберзахисту ESET розповіли, як поліпшити захист Інтернет-банкінгу, який є однією з найпопулярніших цілей кіберзлочинців.

Про це повідомили на сторінці у Фейсбук Комітету цифрової трансформації.

Як правило, викрадення грошових коштів починається з фішингового повідомлення, яке змушує одержувача натиснути на шкідливе посилання або на вигляд безпечне вкладення. Насправді такі вкладення часто завантажують банківські трояни, які намагаються отримати доступ до фінансових рахунків жертви.

Що ж робити, аби не стати жертвою зловмисників?

Експерти радять дотримуватися таких правил:

1. Використовувати тільки офіційні магазини застосунків і перевіряти безпеку завантажуваних програм.

2. Регулярно оновлювати операційну систему і програмне забезпечення. Це дозволяє виправити уразливості системи, які кіберзлочинці намагаються використовувати для зараження пристрою.

3. Створювати надійні паролі й не використовувати їх повторно. Використання однакових паролів для онлайн-банкінгу, соціальних мереж та інших облікових записів може призвести до серйозних наслідків у разі витоків даних.

4. Фахівці радять користувачам мобільних пристроїв використовувати надійний застосунок з безпеки, який має функцію захисту онлайн-платежів.

Користувачам ноутбуків і комп'ютерів потрібен продукт з безпеки, який надає безпечний браузер для введення облікових даних клієнта і здійснення банківських операцій. Також важливою є наявність функцій Антифішингу та шифрування даних, які захищають від викрадення банківських реквізитів та інших конфіденційних або фінансових даних.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини