Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнесу обіцяють податкові канікули, компенсацію ЄСВ та фінансову підтримку під час карантину

Реклама

Володимир Зеленський у своєму влозі повідомив, що до Верховної Ради найближчим часом буде подано законопроекти щодо заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Зокрема, анонсовано матеріальну допомогу у розмірі до 8 тис. грн для ФОП та найманих працівників, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин.

Підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію витрат на сплату ЄСВ за найманих працівників. За словами Глави держави, це - майже 1,5 млрд грн для близько 120 тис. юридичних осіб.

Крім того, передбачаються податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. ФОП 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Планується відновлення дії програм підтримки бізнесу, які успішно працювали під час карантину навесні, зокрема, матеріальної допомоги ФОПам, які мають дітей до 10 років та компенсації з часткового безробіття.

Кредитна програма «5-7-9» також продовжиться та розширить свої можливості в наступному році.

Президент також закликав громадян підтримувати улюблені кафе та ресторани, замовляючи у них доставку їжі.

«Розкажіть у соціальних мережах про місця, де вам завжди смачно й де можна замовити доставку, підтримавши їх таким чином. І сьогодні, і на вихідних», - зазначив він.

Слідкуйте за законодавчими ініціативами та нововведеннями, які можуть вплинути на ваш бізнес за допомогою комплексного рішення LIGA360 для підприємцівLIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ автоматично сповіщатиме про всі актуальні для вас оновлення законодавства, допоможе безпомилково формувати звітність до держорганів, а також контролювати надійність контрагентів і партнерів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини