Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може роботодавець відмовити працівникам у відпустці у період карантину

Реклама

У Держпраці відповіли, чи може роботодавець відмовити працівникам у відпустці у період карантину.

Щорічна оплачувана відпустка надається роботодавцем за погодженим річним графіком відпусток. Роботодавець має право відмовити у її наданні поза графіком, крім визначених категорій працівників, які мають право на щорічну оплачувану відпустку у зручний для них час (особи з інвалідністю, жінки з двома і більше дітьми до 15-ти років, одинокі матері, учасники АТО тощо).

Неоплачувана відпустка (будь-якої тривалості на час карантину) надається за бажанням працівника та з погодження роботодавця. Водночас, в окремих випадках роботодавець зобов'язаний надати працівнику неоплачувану відпустку (матері або іншій особі для догляду за дитиною до 14-ти років на період карантину; одинокій матері чи батьку - на 14-ть днів; особам з інвалідністю - до 60 днів тощо).

Також читайте: Працівник пішов на самоізоляцію: як оплачувати і оформляти

Дізнатися чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок на поточний рік можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте комплекс інформаційно-аналітичних продуктів для ефективного ризик-менеджменту LIGA360:Керівник. Замовляйте безкоштовний тест - і відкрийте для себе можливості системи LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини