Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки бізнесу: яка статистика на сьогоднішній день

Реклама

У ДПС зазначають, що законодавчі обмеження на проведення перевірок призвели до значного зменшення їх кількості. За 11 місяців поточного року проведено 21,9 тис. документальних перевірок, за відповідний період минулого року - 36,5 тис. Тобто на 40 %, або на 14,6 тис. менше.

Такими перевірками було охоплено лише 0,6 % усіх платників, що перебувають на обліку. З них: суб'єктів великого підприємництва - 14 %, середнього - 2 %, малого - 0,5 %.

Таким чином, малий та середній бізнес практично не перевірявся, перевірки здебільшого стосувались ризикових операцій великого бізнесу.

Фактичних перевірок проведено 14,1 тис., що дорівнює показнику минулого року. Тоді їх кількість складала 14,8 тисячі.

Нагадуємо, що у зв'язку із запровадженням на території України карантину з 18 березня 2020 року законодавчо встановлено мораторій на проведення податковими органами документальних та фактичних перевірок, крім:

- позапланових перевірок з питань відшкодування ПДВ та від'ємного значення з ПДВ;

- фактичних перевірок операцій з підакцизними товарами.

З 8 серпня 2020 року знято заборону на проведення перевірок на звернення платників податків та у зв'язку з припиненням діяльності.

Найкращий подарунок для бізнесу - зручні рішення для підвищення ефективності роботи. ЛІГА:ЗАКОН продовжує снігопад знижок до 60% на інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для спеціалістів будь-якого профілю. Обирайте рішення від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. До завершення акції залишились лічені дні, встигніть обрати свою пропозицію.

Дізнатися,чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок на поточний рік можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА :ЗАКОН. А підготуватися до перевірок допоможе ресурс "Мистецтво оборони". Тестовий доступ можна отримати за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини