Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Два фактори, які привертають увагу податківців до бізнесу - ДПС

Реклама

Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко та представники Асоціації платників податків України під час онлайн зустрічі обговорили підсумки співпраці у поточному році, новації податкового законодавства та окреслили плани подальшої взаємодії на наступний рік.

За словами Голови ДПС, завдяки сумлінній та своєчасній сплаті платниками податків, руйнуванню схем зловживань з ПДВ та розширенню ринку для роботи легального бізнесу значно зросли надходження до бюджету, зокрема, з податку на додану вартість. Також платники не тільки вчасно отримують заявлені до відшкодування суми ПДВ, а й ДПС повертає накопичені на початок цього року невідшкодовані суми. Зокрема, у грудні цього року платники отримують повернення 14 млрд грн ПДВ.

«ДПС бачить всі резерви для належного забезпечення надходжень платежів до бюджету у наступному році. Наша увага буде сконцентрована на тих, хто не сплачує податки або веде агресивну податкову політику по відношенню до держави. Саме тому у податковій значно посилено аналітичну складову для ефективного контролю за ризиковими операціями», - зазначив Олексій Любченко.

Зазначено, що ДПС здійснює всі заходи для створення належних умов для розвитку сумлінного бізнесу та захисту його від нечесної конкуренції з тіньовим, а також запровадження максимальної кількості послуг, затребуваних бізнесом.

Разом з тим ДПС працює над модернізацією системи податкового комплаєнсу, яка має створити умови для мінімізації ризиків несплати податків, допоможе платникам уникнути найбільш поширених помилок у майбутньому, максимально спростить подання звітності та сплату податків.

Найкращий подарунок для бізнесу - зручні рішення для підвищення ефективності роботи. ЛІГА:ЗАКОН продовжує снігопад знижок до 60 % на інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для спеціалістів будь-якого профілю. Обирайте рішення від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. До завершення акції залишились лічені дні, встигніть обрати свою пропозицію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини